Kína dán UVD Robotokat vásárolt a koronavírus ellen

A kínai egészségügyi intézmények a dán gyártású UVD Robotok vásárlása mellett döntöttek, amelyek a koronavírus elterjedése elleni küzdelem legújabb és egyik leghatásosabb fegyverei.
 
Kína önjáró UVD Fertőtlenítő robotok rendelt, melyek a beépített UVC lámpáik segítségével önállóan képesek az összes ismert vírus és baktérium elpusztítására. Az UVD Robotok segítségével hatékonyan lehet csökkenteni a koronavírus elterjedését anélkül, hogy a fertőtlenítést végző személyzetet a megfertőződés veszélyének kitennénk.
A világ több mint 40 országában forgalmazott UVD önjáró fertőtlenítő robotok már számos egészségügyi intézmény fertőtlenítése során bizonyították hatásosságukat Ázsiában, Európában és az Egyesült Államokban is. Ez a találmány nem csak az egészségügyi dolgozók és betegek biztonságát növeli, hanem az egészségügyi intézményeket látogató hozzátartozókét is, mivel jelentősen csökkenti a fertőző kórokozók, baktériumok, vírusok számát. Az önjáró UVD Robot által sugárzott koncentrált UVC fény minden a levegőben lévő és bármely felületen megtapadó mikroorganizmust elpusztít. Ez egy olyan egyedülálló eredmény, amelyért az UVD Robots elnyerte a robotipar Oscar díjának számjtó IERA díjat 2019-ben.
 
“Megvizsgálva alternatív megoldásokat úgy találtuk, hogy az UVD Robotok minden más technológiát felülmúlnak…” – nyilatkozta Su Yan, a Sunay Healthcare vezetője, az egyezmény aláírásakor.
 
Az önjáró UVD fertőtlenítő robotokat egészségügyi intézményeken kívül bármilyen belső tér hatékony fertőtlenítésére ajánlott bevetni, mint a fertőtlenítés legkorszerűbb eszközét. Gyors sebességének és önjáró működésének köszönhetően ideális megoldás bármilyen belső tér, iroda, szálloda, üzem, bevásárlóközpont, konferencia épület, idősek otthona, illetve bámilyen más intézmény akár napi szintű fertőtlenítésére is. A legmegfelelőbb megoldás megelőző fertőtlenítés végrehajtására akár napjában többször is, mint például tárgyalók, ügyfélszolgálati terek, előadótermek, konferenciatermek, mivel egy átlagos helyiséget képes percek alatt fertőtleníteni.