Search

Az önjáró UVD fertőtlenítő robotot a világ számos pontján használják

Updated: May 25

"Kérem, hagyja el a helyiséget, zárja be az ajtót. majd indítsa el a fertőtlenítést." - mondja a UVD Robots cég által készített önjáró fertőtlenítő robot, amely UV-C fénnyel gyorsan és hatékonyan pusztítja el a kórokozókat.


A robotot még a koronavírus előtt fejlesztették ki, de a járvány jelentősen megnövelte a keresletet a robot iránt, különösen Vuhanban, de Ázsiában és Európában is, legfőképpen Olaszországban.


Mivel az UV fertőtlenítés az emberekre is veszélyes lehet, így a helyiségen kívül kell megvárni, míg az UVD Robot - általában 8-15 perc alatt - elvégzi a munkát. Ez a fajta fertőtlenítés alkalmazható olyan járványoknál is, mint a mostani koronavírus. Alkalmazható bármilyen más típusú fertőző betegség elterjedésének csökkentésére, akár egy influenza szezonban is hozzájárulhat a megbetegedések számának csökkentéséhez, a betegség tovább terjedésének megelőzőséhez, ezáltal csökkentheti az egészségügyi kiadásokat és a betegszabadságok számát.


A legutóbbi Covid-19 globális pandémia rámutatott, hogy az emberiség mennyire sebezhető az ilyen vagy ehhez hasonló fertőző kórokozókkal szemben. A 21. század járványügyi kihívásai, az egyre nagyobb kiterjedésű fertőző járványok, mint a MERS, SARS, Ebola, Covid-19 rámutatnak a megelőző fertőtlenítés kiemelt fontosságára. Nagyobb közös terek, helyiségek megfelelően hatékony és hatásos napi szintű fertőtlenítésére nem igen volt eddig megfelelő eszköz.


Ezen igény felmerülése hozta létre a dán egészségügyi hatóságok és a dán UVD Robots ApS cég több éves közös fejlesztéseként megvalósult önjáró UVD Fertőtlenítő Robotot.Az UVD Robot 2019 közepén vált elérhetővé először Dániában, azóta a világ több mint 40 országában forgalmazzák, és alkalmazzák a legkülönbözőbb területek fertőtlenítésére.

A világ számos kórházában, szállodákban, irodaépületekben, idősotthonokban, konferencia központokban, üzemcsarnokokban, reptereken és egyéb más épületekben növeli az egészségügyi biztonságot.


Néhány nemzetközi referencia a teljesség igénye nélkül, amelyek alátámasztják az UVD Robot hatásosságát és hatékonyságát:


Dánia: Odense University Hospital

Egyesült Arab Emirátusok: Al Qassimi Hospital

Egyesült Királyság: Castium Laboratory

Japan: Minami Tohoku Hospital

Kína: Wuhan Thunder God Hospital

Kína: Wuhan Xiehe Hospital

Kína: Xiangya Hospital of Central South UniversityNémetország: Hamburg Hospital

Kuvait: Port Authority

Olaszország: Policlinico Umberto I Roma

Qatar: Hamad Airport, Doha


Az UV-fényt évtizedek óta használják víz- és levegőtisztításban, valamint laboratóriumokban. Az önálló robotokkal való kombinálása azonban a legújabb és leghatékonyabb lépcsőfoka a fertőtlenítési felhasználásának.


#onjaro_fertotlenito_robot #uv_fertotlenites

0 views
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

© 2002 - 2020 by European Knowledge Centre Ltd.