Szállodai szobák fertőtlenítése UV fénnyel

A nemzetközi koronavírus fertőzés nehéz helyzetbe sodort számos iparágat, köztük a turizmust, a szálláshelyeket és szállodákat is. A Covid-19 pandémiára adott válaszként a légiforgalom és a határok lezárása elkerülhetetlen lépés volt, ám egyúttal a turizmust is teljesen leállította, így a legtöbb szálláshely is kénytelen volt működését a minimálisra csökkenteni vagy ideiglenesen teljesen bezárni.
 

A koronavírus vészhelyzet elmúlása után létkérdés lesz a turizmus számára a szállodák mielőbbi biztonságos visszanyitása. Az utazók, turisták bizalmának visszanyerésének kulcsa, hogy minden szállodai vendégnek garantáltan fertőtlenített szobát tudjanak biztosítsani oly módon, hogy ne kelljen a szállodai szobákra a korábbinál többet várakozni. Az ügyfélelégedettség a most már biztosan kötelezővé váló szoba fertőtlenítés mellett csak akkor tud a korábbinak megfelelő magas színvonalon maradni, ha a szállóvendégeknek nem kell hosszú órákig várakozniuk a fertőtlenítés végrehajtására.

Az UVD önjáró fertőtlenítő robot jelenleg a leghatékonyabb és leggyorsabb módja a szállodai szobák fertőtlenítésének. Beépített UV germicid lámpái segítségével egy átlagos szállodai szobát 5 perc alatt fertőtlenít egészségügyi várakozási idő nélkül. Más alternatív fertőtlenítési eljárásokkal, pl. ózonos fertőtlenítés, vegyszeres ködpermetes fertőtlenítés, szemben teljesen környezetbarát, nincs szükség a növényekek szobákból történő eltávolítására, vagy a szobák bármilyen módon történő előkészítésére. Sőt, a pár perces UV fertőtlenítés után a szobát azonnal használatba lehet venni, nincs szükség hosszú, sokszor órákon át tartó szellőztetésre. Ezzel elérhető, hogy a szobát a takarítás után csupán pár perc alatt fertőtlenítsük és átadhassuk a következő szállóvendégnek.
 
Összehasonlításképpen az ózonos fertőtlenítés esetén egy szoba fertőtlenítése minimum 1-2 órás procedúra, és az ózon folyosóra történő kiszivárgását is meg kell akadályozni, hogy a többi szállóvendég biztonságban legyen. Az UV fénnyel történő fertőtlenítés esetén a többi szállóvendég tökéletesen biztonságban van, hiszen az UV fény sem üvegen, sem az ajtón, sem az ajtó körüli réseken kiszivárogni nem tud.
 
Az UVD fertőtlenítő robot felhasználóbarát, egy táblagép segítségével a takarítószemélyzet 1 perc alatt a szobába irányíthatja. A pár perces fertőtlenítés alatt a takarítószemélyzet folytathatja munkáját egy szomszédos szobában, majd a fertőtlenítés végeztével a robotot egy másik szobába irányíthatja.
 
Az UVD fertőtlenítő robot egyúttal képes a szálloda közös használatban lévő helyiségeit, éttermeit, konferenciatermeit, folyosóit is önjáró módon gyorsan és hatékonyan, várakozási idő nélkül fertőtleníteni, tovább csökkentve ezzel a fertőtlenítés miatti szolgáltatás kieséseket.
 
Minden vállalkozás életében az idő pénz, hatványozottan igaz ez a szállodákra, ahol a szállóvendégek nem szeretnek a szállodai szobákra várni, azokat minél előbb el szeretnék foglalni. Az UV fénnyel történő fertőtlenítés erre szolgál hatékony megoldásként, mert több órás procedúra helyett percek alatt képes egy szobát megfelelően fertőtleníteni, mindezt környezetbarát módon, hiszen még a növényeket sem kell a szobákból eltávolítani.