Az első UVD Robot Magyarországon

Az Európai Tudásközpont Kft. segítségével sikeresen megérkezett és 2020. május 11-én üzembe állt Magyarországon az ország első UVD Fertőtlenítő Robotja.

Az UVD Robot érkezését több hetes előkészítő munka és egyeztetés előzte meg, amely során a Semmelweiss Egyetem munkatársai, élükön Dr. Maurovich-Horvat Pál mb. tanszékvezető egyetemi docens úrral, és az Európai Tudásközpont Kft. munkatársai fáradhatatlanul azon dolgoztak, hogy a fertőtlenítés ezen legkorszerűbb eszköze végre hadrendbe állhasson a koronavírus elleni küzdelemben.
 
Az Európai Tudásközpont Kft. és a dán UVD Robots ApS közötti disztribúciós megállapodás lehetővé teszi, hogy immár a magyarországi ügyfelek is élvezhessék ennek az új önjáró fertőtlenítő robotnak az előnyeit.
 
“Az UVD Robot új korszakot nyit a fertőtlenítésben, mivel egyedülálló önjáró tulajdonságának, illetve beépített UV-C germicid lámpáinak köszönhetően gyorsan és hatékonyan sterilizál akár nagy belső tereket is, melyek napi szintű fertőtlenítése más technológiákkal eddig szinte lehetetlen volt, vagy túl hosszú ideig tartott. Az UVD Robot automatizált működése minden fertőtlenítés során garantálja a tökéletes minőséget, egyúttal minimalizálja a kezelő személyzet megfertőződésének kockázatát. Ez a legkorszerűbb technológiát alkalmazó önjáró robot nemcsak napi szinten tesz végrehajthatóvá bármilyen bonyolult fertőtlenítési feladatot, hanem akár nap közben is bevethető. Egy átlagos szobát 8-10 perc alatt tökéletsen fertőtlenít, így akár egy irodai tárgyaló minden megbeszélés utáni fertőtlenítésére, vagy például egy szállodai szoba vendégek utáni azonnali önjáró, automatikus fertőtlenítésére is képes. ” – nyilatkozta Horváth Zoltán az Európai Tudásközpont Kft. ügyvezető igazgatója.
 
Az UVD Robots cég által gyártott, és az Európai Tudásközpont Kft. által forgalmazott önjáró fertőtlenítő robot, a lehető legkorszerűbb fertőtlenítő eszköz, amely a beépített UV-C fénnyel gyorsan és hatékonyan pusztítja el a kórokozókat. Az UVD Robot környezetbarát, mivel a fertőtlenítéshez sem gázt, sem vegyszert nem használ. Az UV-C fénnyel történő fertőtlenítés után a helyiségben semmilyen káros anyag nem marad, nincs egészségügyi várakozási idő, a helyiség a fertőtlenítés után azonnal használatba vehető.